Lenovo boekt 36% meer winst

Lenovo is vandaag gekomen met haar tweede kwartaalcijfers. De omzet van deze Chinese gigant, actief in de PC, tablet en mobiele telefoonmarkt, steeg met 13% in vergelijking met 12 maanden geleden naar € 7,2 miljard. De winst kwam uit op € 219 miljoen over de periode juli - september en dat is een groei van 36% ten opzichte van het tweede kwartaal in 2012.

De groei is vooral gerealiseerd door een stijging in de verkoop van smartphones van maar liefst 78%. In China staat Lenovo nu stevig op de tweede plaats op basis van hun marktaandeel en wereldwijd is het bedrijf vierde.

In Europe is Lenovo nog niet echt actief met hun smartphones. Maar hier komt op korte termijn verandering in, omdat zij hun toestellen in de komende kwartalen in meer dan 20 landen gaan introduceren. 77% van hun tabletomzet wordt nu al buiten China gedaan en in dit gaat in het komende kwartaal zeker ook groeien.

Lenovo is in Nederland vooral bekend vanwege haar computers en in iets mindere mate om haar tablets. Gezien hun naamsbekendheid ligt het voor de hand dat ook hun smartphones het hier goed gaan doen. Voorwaarden is dan wel dat er een goede mix blijft tussen prijs en kwaliteit. En dat zit over het algemeen wel goed bij Lenovo.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel