Kruidvat slaat toe

Zit telecom retail Nederland te slapen? Nadat eerder Aldi de ene na de andere super smartphone-aanbiedingen had was het op zaterdag Kruidvat dat een Android smartphone voor minder dan € 100 aanbiedt. Hoe is het toch mogelijk dat de reguliere aanbieders zoals MediaMarkt, de Kijkshop, Dixons en bijvoorbeeld V&D hun slag niet slaan?

Natuurlijk de specificaties zijn niet geweldig van deze Huawei Ascend Y201 maar toch. Voor € 99 krijg je een smartphone met een 3,5 inch full touch toestel met een lage resolutie van 320 * 480. De processor, een Qualcomm, draait op 800 MHz en heeft 512 Mb intern geheugen. Wel heeft het toestel een 3,2 MP camera en het externe geheugen kan met SD kaarten tot maximaal 32 Gb worden uitgebreid. Het besturingssysteem is het ietwat gedateerde Android 2.3. Het is nog niet bekend of dit ook kan worden geüpgradede naar 4.0.

Een andere interessante vraag is waar koopt Kruidvat deze toestellen? Op dit moment zijn er twee distributeurs min of meer actief op de Nederlandse markt. Het Engelse 20:20mobile heeft zich op gepaste wijze teruggetrokken uit Nederland en bedient nu vanuit hun Duitse kantoor Nederland. Tech Data Mobile, vroeger MCC, heeft Europese distributierechten gekregen. Is dit hun eerste grote deal in Nederland? Of heeft Kruidvat direct bij Huawei gekocht?

Voor Huawei al met al een mooie deal. Wellicht wordt er niet veel op verdiend maar het draag bij aan het vergroten van hun naamsbekendheid. Telebeeld verwacht dat 2013 wel eens het jaar voor deze Chinese reus kan gaan worden.

Door: de redactie

Er zijn 2 reacties op dit bericht:
Ron tja. De advertentie is van de site van Kruidvat gehaald. Je moet er dus vanuit kunnen gaan dat hun specificaties kloppen. Vraag het anders even voor de zekerheid na in de winkel of bij Huawei Nederland. Zij kunnen je vast helpen Redactie  |  13:52  |  14-11-2012
Bij de advertentie staat \'camera met flits\', maar die flits kom ik in de officiele specs van Huawei niet tegen. Hoe zit dat nou? Ron  |  13:05  |  14-11-2012
Reageren op dit artikel