Komt de Samsung Galaxy S5 later door brand?

Mogelijke problemen met de leveringen van de nieuwe Samsung Galaxy S5 op 11 april. Uit Zuid-Korea komt het bericht dat er bij één van de toeleveranciers van PCBs - de basis voor bijvoorbeeld het moederbord -  in Korea een enorme brand is geweest. Samsung is inmiddels met een reactie gekomen, waarin het bedrijf meldt dat het bij meerdere bedrijven dit specifieke component inkoopt. Daarom wordt er geen vertraging van de lancering verwacht.

Wat details van de brand in de fabriek in Anseong. Volgens bronnen zijn er bij het blussen 287 brandweermannen en 81 brandweerauto's betrokken geweest en heeft het karwei meer dan 6 uur geduurd. Er zou voor € 728 miljoen alleen al aan machines en componenten verloren zijn gegaan.

Wellicht ligt de introductie van de Samsung Galaxy S5 nog op schema. Wij denken alleen wel dat de beschikbaarheid van dit nieuwe topmodel in de eerste weken na lancering beperkt zou zijn. En dat is slecht nieuws voor Samsung. Het aandeel staat daarom in reactie ook iets lager dan de sluitingskoers van afgelopen vrijdag.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel