Komt Apple met iPhones die draadloos opladen?

Het draadloos opladen van mobiele telefoons wordt steeds populairder. In het verleden had je bijvoorbeeld Powermate,  tegenwoordig van Duracell, die draadloos oplaadoplossingen had. Je moest dan wel je batterij vervangen door een hoesje met geïntegreerde oplaadchip van Powermate. Hierdoor veranderde iedere mobiele telefoon in een baksteen.

Op dit moment zijn er al een aantal smartphones op de markt die zo’n speciale batterij met oplaadchip standaard hebben. Bijvoorbeeld de HTC 8X, Nokia Lumia 820 en 920 en Google Nexus 4. In alle geval moet de telefoon op een speciale oplaadplaat gelegd worden. Dit oplaadpunt moet je dan wel in een stopcontact doen.

Nokia heeft zelfs een oplaad Fatboy  ontwikkeld. Leuk maar deze oplossing blijft toch zijn beperking hebben.

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor de volgende generatie draadloos opladen.  Met een techniek,  ‘near-field magnectic resonance’ genaamd, ben je in staat werkelijk draadloos op te laden. Als je met je toestel in een virtuele oplaad cirkel stapt dan begint het laden automatisch. Je moet het zo zien dat binnen bijvoorbeeld een straal van 1 meter vanaf een spanningsbron dit mogelijk is.

Volgens Apple is dit een realistische en praktische benadering van draadloos opladen. Dat Apple al een lange tijd rondloopt met dit idee blijkt uit het feit dat de patentaanvraag al van november 2010 stamt. De vraag is natuurlijk altijd of het in de praktijk en wellicht nog belangrijker ook qua kosten, werkelijk een oplossing is. Dus of wij volgend jaar een iPhone gaan zien met deze technologie valt nog te bezien,

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel