Komt Amazon toch met een eigen smartphone?

Kwam Telebeeld eerder met bericht dat Amazon al in augustus met twee nieuwe tablets, de Kindle Fire, komt, vandaag kunnen wij melden dat daar binnenkort ook een eigen mobiele telefoon bij gaat komen. Amazon werkt voor de ontwikkeling van dit toestel samen met Foxconn. Zoals bekend assembleert Foxconn voor Apple de iPhone en iPad. Onder soms erbarmelijke arbeidsomstandigheden overigens.

Veel is er nog niet van dit toestel bekend. Naar verluid gaat het niet om een budget telefoon maar wil Amazon de concurrentie aangaan met high end Android smartphones en iPhone. Waarschijnlijk komt er een sterk aangepaste Android versie op dit toestel. Geruchten gaan ook dat Amazon kijkt naar BlackBerry. Waarschijnlijk wedden zij op twee paarden wat niet geheel onverstandig is. Amazon beschikt al over de infracstructure om apps, films en natuurlijk boeken te downloaden naar hun eigen toestel.

Gisteren werd ook bekend dat misschien al in september Amazon een website gaat openen die speciaal gericht is op de Nederlandse markt. Bol.com en Wehkamp moeten op hun tellen gaan passen want dit is echt een gigant. Voorlopig komt er nog geen Nederlands magazijn maar gaan zij vanuit de UK (Milton Keynes) en Duitsland versturen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel