Kill switch voor telefoons wordt vanaf 1 juli 2015 verplicht

Vanaf juli 2015 is het verplicht in de Amerikaanse staat Californië om alle nieuwe mobiele telefoons met een zogenaamde ‘kill switch’ uit te voeren. Hiermee kun je op afstand een smartphone onklaar maken, waardoor het voor dieven een stuk minder aantrekkelijk is om telefoons te stelen. Na de introductie van Apple’s ‘activation lock’ daalde het aantal gestolen iPhone dramatisch.

Worden er toch nog telefoons verkocht zonder deze bescherming dan kun je een boete van maximaal US$ 2.500 (€ 1.895) per verkocht toestel krijgen. Google heeft al gemeld dat in hun volgende nieuwe Android-versie, L of LMP genaamd, ook standaard een kill switch zit. Windows Phone en andere besturingssysteem zullen moeten volgen.

Een paar opmerkingen. Als deze wet ook geldt – en waarom niet – voor de zogenaamde feature phones, de basis toestellen waarmee je eigenlijk alleen kunt bellen, dan betekent dit in de praktijk dat dit soort toestellen niet meer verkocht kunnen worden. Daarnaast hoe gaan fabrikanten om met smartphones die nog een oudere versie van hun besturingssysteem hebben waar de kill switch niet standaard inzit?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel