Kill switch voor mobiele telefoons verplicht in Amerika

De Amerikaanse staat Minnesota is de eerste staat in de US, die vanaf 15 juli 2015 de zogenaamde anti-diefstal beveiliging voor smartphones verplicht maakt.  Californië gaat Minnesota op korte termijn volgen.

De wet in Minnesota is simpel. Iedere smartphone die in die staat verkocht wordt moet een ‘kill switch’ geïnstalleerd hebben of het moet mogelijk zijn om het toestel via een download hiervan te voorzien.

Ook in Europa gaan stemmen op om dit soort anti-diefstalwetgeving in te voeren. De burgemeester van Londen, Boris Johnson, is hier bijvoorbeeld een groot voorstander van. Een kill-switch zorgt dat een gestolen smartphone op afstand onbruikbaar kan worden gemaakt en dat alle op het toestel aanwezige gegevens kunnen worden gewist. Er is natuurlijk ook een risico. Hackers kunnen wellicht software ontwerpen die valse ‘kill switch’-signalen naar toestellen sturen. En de onderdelen van zo’n onklaar gemaakte telefoon brengen nog geld op.

Op dit laatste heeft Minnesota ook geanticipeerd. In dezelfde wet is een bepaling opgenomen dat er geen contant geld meer mag worden uitgekeerd, als iemand een oud toestel inruilt. Dealers worden geacht een uitgebreide administratie bij te houden en mogen alleen uitbetalen via een cheque of een elektronische bankbetaling.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel