Kazam toont eindelijk hun nieuwe smartphones

De nieuwe Europese mobiele telefoonfabrikant Kazam, opgericht door oud HTC-medewerkers in Engeland, toont vandaag eindelijk haar eerste producten aan het grote publiek. Voorlopig komt het bedrijf met twee productgroepen namelijk de Thunder en Trooper range.

De Trooper serie heeft de meeste verschillende types. Zo zijn daar de X3.5, X4.0, X4.5, X5.0 en de X5.5. Ja, inderdaad de cijfers verwijzen naar de grootte van het scherm. Maar helaas zijn de specificaties zijn niet echt spectaculair.

Alle toestellen komen met Android 4.2 en zijn dual-sim. De accu is verwijderbaar en via SD-kaarten kun je de opslagcapaciteit vergroten naar 32 GB.

De Thunder is een wat hoger gepositioneerd toestel. Voorlopig komt alleen de Q4.5 op de markt. Deze smartphone krijgt een quad-core 1,3 GHz CPU en een 4,5" scherm met een resolutie van 854 * 480. Verder heeft de Q4.5 een 8 MP camera, 1 GB werkgeheugen en 4 GB extern.

Prijzen voor deze telefoons zijn nog niet bekend, maar gezien de specificaties kunnen die niet hoog zijn. Volgens Kazam worden de telefoons binnen enkele dagen per regio op elkaar volgend geïntroduceerd. Waarschijnlijk wordt er begonnen in de UK.

Wat wel uniek is aan Kazam is hun serviceconcept. Heb je een probleem met je initiële installatie, dan word je persoonlijk over telefoon geholpen door hun support afdeling. Standaard staat op je Kazam smartphone de app Rescue. Hiermee kan een helpdeskmedewerker van afstand je telefoon overnemen en probleem oplossen. En Kazam geeft je bovendien de garantie dat als je scherm kapot gaat zij dit gratis repareren of het toestel vervangen. Zelfs als je de telefoon hebt laten vallen. Scheelt weer het afsluiten van een verzekering en dat is echte service.

Toch vrezen wij dat Kazam het niet gaat redden. Tenzij de prijzen net zo laag zijn als de specificatie van de telefoons. Kazam probeert een hippe uitstraling te hebben - wij zijn erg benieuwd naar de verpakking - en heeft zeker een unieke service. Wij voorspellen dat dat niet voldoende zal blijken.

Door: de redactie

Er zijn 1 reacties op dit bericht:
Op 1 mei 2014 een Kazam X5.5 gekocht bij MediaMarkt in Polen. Toestel werkt prima en is niet te groot in formaat. Was er alleen in zwart wat wel beter is dan wit waar je elk krasje na verloop van tijd zwart ziet worden. Wel jammer dat de achterkant niet glad is maar voorzien is van een dun kunststof laagje waarvoor ik bang ben dat dit snel beschadigd en het toestel zal ontsieren. Camera is niet geweldig maar voor echte foto\'s moet je ook een echte camera gebruiken. Ben tot slot tot nu toe zeer tevreden. CD  |  12:58  |  02-05-2014
Reageren op dit artikel