Kans van 16% dat je telefoon gestolen wordt in Engeland

Er zijn in 2012 meer dan 300.000 telefoons in de UK gestolen volgens de Engelse verzekeraar ProtectYourBubble (PYB). Volgens PYB heb je in Engeland 16% kans dat je slachtoffer wordt van een telefoon gerelateerd misdrijf. Schokkende cijfers.

Het risico verschilt per regio substantieel. In Brighton, zeg maar Londen-on-Sea, loop je het grootste risico (4,4 keer groter dan het landelijke gemiddelde) met Manchester, Leicester, Belfast en Londen vlak daarna. Het relatief veiligst ben je in Schotland (Edinburgh en Glasgow) en Liverpool. 44% van de Britten gebruikt hun mobiele telefoon niet in het openbaar omdat zij bang zijn dat deze vervolgens gestolen wordt.

Het mag geen verrassing zijn maar het meest gestolen toestel is natuurlijk de iPhone. Maar liefst meer dan 66% van alle verzekeringclaims zijn voor een verdwenen of kapotte iPhone. De meest voorkomende schade bij een iPhone is naast een kapot scherm, waterschade. Volgens PYB loop je met dit toestel al een risico als je in een regenbui belt.

Hoe zit het nu met service in het algemeen? Meer dan 50% van de incidenten, waarbij een reparatie nodig kan zijn, vindt plaats in de eerst 6 maanden nadat een toestel is aangeschaft. In 53% van de ondervraagden proberen het probleem zelf op te lossen, 24% doet helemaal niets aan het probleem, 15% probeert het toestel werkend te houden tot het contract afloopt en slechts 8% stuurt hun telefoon naar een geautoriseerd reparatiebedrijf.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel