Jonge vrouwelijke iPhone bezitters lopen grootste risico dat hun mobiel op zaterdag in een caf

iPhones zijn bijzonder populair bij dieven in Engeland. Onderzoek over de periode augustus 2012 tot en met januari 2014 wijst uit dat in de top vijf van meest gestolen smartphones er maar liefst vier van Apple zijn. De top vijf wordt gecomplementeerd met een BlackBerry 9790, die vooral in 2012 en begin 2013 erg populair in de UK was.

Alleen in 2012 en 2013 al werden er bijna 750.000 mobiele telefoon gestolen, waarvan 100.000 in Londen. Meer dan de helft van alle gestolen toestellen waren Apple iPhones. Dat is meer dan vier keer hun marktaandeel in deze periode.

Hoewel het marktaandeel van BlackBerry veel lager is dat dan van Samsung werden er toch ruim meer van deze telefoons gestolen in dezelfde periode.

De grootste kans op diefstal is in een café of club, gevolgd door het openbaar vervoer en in restaurants. Met 4% zijn scholen een stuk minder populair bij het Engelse dievengilde.

Als je een Engelse vrouw bent  met een iPhone 5, tussen de 20 en de 24 jaar oud dan loop je in het weekend in een café de grootste kans dat je mobiele telefoon gestolen wordt. Maar goed nieuws. Door de anti-diefstalmaatregelen van Apple in iOS 7 - activatie-code in 'vind mijn iPhone' - is het aantal diefstallen dramatisch afgenomen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel