Je lichaam is het nieuwe wachtwoord en andere smartphone trends

Ericsson presenteert de 10 consumententrends voor 2014. Nu het jaar 2013 op zijn einde loopt, heeft het Ericsson ConsumberLab de tien belangrijkste consumententrends voor 2014 geïdentificeerd. De belangrijkste trend is de massale vraag naar apps en de impact hiervan op alle industrieën en maatschappelijke sectoren. Daarnaast ziet Ericsson dat het lichaam het nieuwe wachtwoord wordt en we sensoren steeds meer tegenkomen in het dagelijkse leven. Deze ontwikkelingen kunnen het dagelijks leven fundamenteel veranderen.

De 10 trends op een rij:

1. Apps veranderen de maatschappij
Smartphones zorgen ervoor dat de manier van communiceren volledig verandert. Apps worden belangrijker dan het type telefoon dat wordt gebruikt.

2. Het lichaam is het nieuwe wachtwoord
Uit dit Ericsson onderzoek blijkt verder dat 52 procent van de smartphone-gebruikers de voorkeur geeft aan een vingerafdruk in plaats van een wachtwoord als verificatie. 74 procent denkt dat biometrische smartphones gemeengoed worden in 2014.

3. The quantified self
40 procent van de smartphone-gebruikers wil via de telefoon fysieke activiteiten meten zoals het aantal stappen. 56 procent wil graag zijn hartslag en bloeddruk controleren met behulp van zijn smartphone.

4. Overal internet
Beschikbaarheid van internet loopt achter ten opzichte van ‘voice’. De metro wordt het slechts beoordeeld als het om de kwaliteit van internet gaat. 

5. Smartphones verkleinen digitale kloof
51 procent van de consumenten wereldwijd vindt hun smartphone de belangrijkste technologie.

6. Online voordelen wegen zwaarder dan de zorgen
56 procent van de dagelijkse internetgebruikers maakt zich zorgen over de privacy. Echter, slechts 4 procent zegt dat ze daarom ook daadwerkelijk minder gebruik maakt van het internet.

7. Videosuggesties 
Vrienden hebben grote invloed op welke video’s we kijken. 38 procent van de respondenten geeft aan een aantal keer per week videoclips te kijken die werden aangeraden door een vriend.

8. Inzicht in dataverbruik
48 procent gebruikt apps om beter inzicht te krijgen in zijn dataverbruik.  

9. Sensoren  
Circa 60 procent van de smartphone-gebruikers verwacht dat tegen het einde van 2016 sensoren worden gebruikt in de gezondheidszorg, het openbaar vervoer, auto's, huizen en op werkplekken.

10. Play, pause, resume op diverse locaties 
Consumenten kijken steeds vaker op verschillende plaatsen en op verschillende apparaten televisie. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel