iPhone 6 kapot? Dit zijn de iPhone 6 en 6 Plus buiten garantieprijzen

Apple heeft in Amerika de buiten garantieprijzen bekend gemaakt voor het laten repareren van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus.  Zoals altijd gebruikt Apple drie categorieën. Schade aan het scherm, accu en laden en andere reparaties.

In Amerika kost het vervangen van een scherm van de iPhone 6 US$ 109 (€ 85) en dat van de grotere 6 Plus US$ 129 (€ 100). De laatste prijs is gelijk aan de kosten die je nu betaalt bij Apple voor het vervangen van een scherm van de iPhone 5, 5S en 5C. Curieus omdat dit alle drie veel kleinere schermen zijn.

Het vervangen van een accu is voor alle modellen hetzelfde. Apple rekent hiervoor US$ 79 (€ 61,50). Zoals bekend kun je zelf niet de batterij van een iPhone (eenvoudig) vervangen. Dit moet door specialisten gedaan worden.

Alle andere buiten garantie reparaties zijn voor de iPhone 6 US$ 299 (€ 233) en voor de iPhone 6 Plus US$ 329 (€ 256). Apple ruilt deze toestellen om dus krijg je eigenlijk een gebruikte maar opgeknapte iPhone 6 terug in ruil voor het defecte toestel.

iPhones worden alleen door Apple zelf gerepareerd (of omgeruild) of mondjesmaat door een geautoriseerd Apple repair center. Apple verkoopt geen onderdelen. Pas dus op als een reparateur claimt altijd originele nieuwe Apple onderdelen te gebruiken. Dit is bijna alle gevallen onmogelijk. Alle prijzen zijn natuurlijk zonder BTW.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel