Intel

Enige maanden geleden kondigde Intel haar eerst mobiele telefoon aan. Vanaf begin juni is bij Orange in de UK de San Diego te koop. Helaas vallen de specificaties nogal tegen. Wat deze smartphone onderscheidt van alle andere telefoons is de Intel Atom dual-core processor die draait op 1.6 GHz. Het toestel heeft een groot 4 inch touch screen met een imposante resolutie van 1024 * 600. Naast de 8 MP camera heeft de San Diego standaard geheugen van 16 Gb. Wat echt enorm tegenvalt is dat dit toestel draait op Android 2.3. Dat had Intel echt beter moeten doen. Op dit moment is het nog onbekend of Android 4.0 beschikbaar komt voor deze telefoon.

Het enige interessante aan dit toestel is wellicht de prijs. Die ligt onder de £ 200 en met een abonnement rond de £ 15 per maand. Prijs is goed specificaties niet. Intel moet terug naar de tekentafel lijkt ons.

Intel en Orange ondersteunen de San Diego met een uitgebreide marketing campagne. Hieronder hun UK commercial:

Op deze manier gaat Intel nooit successen behalen in deze voor hen zo belangrijke markt. De Amerikanen moeten echt met een high end toestel uitkomen dat een verpletterende indruk gaat maken. Dit lijkt op een niet zo’n serieuze poging en wellicht het testen van de markt? Geen enkele fabrikant gebruikt de Atom CPU nog in een telefoon. Dus moest Intel het zelf doen. Telebeeld raadt Intel aan zich meer op de fabrikanten te richten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel