Snel je iPhone inruilen want de prijzen dalen snel

Een gebruikte iPhone wordt steeds minder waard. Want ook voor de recycle-markt geldt de al oude economische wet van vraag en aanbod. Op dit moment is er een overschot aan refurbishte iPhones, waardoor de inruilprijs omlaag schiet.

Bij Apple in Amerika krijg je nu nog maar US$ 185 (€ 135) terug voor een iPhone 5. Overigens krijg je Apple nooit geld terug maar zogenaamde ‘gift cards’, die je alleen bij Apple zelf kunt gebruiken.

In Nederland liggen de inruilprijzen over het algmeen nog wel wat hoger. Een rondje langs de velden leert dat in ons land gemiddeld € 202,33 krijgt je voor iPhone 5. Maar pas op want de inruilprijs ligt tussen de € 73,56 en € 255 voor een gebruikte iPhone 5 16 GB. Het toestel moet dan wel nog werken, uiterlijk in goede conditie zijn en het scherm moet onbeschadigd zijn. Dus goed uitzoeken waar je het toestel inruilt, omdat de verschillen tussen de verschillende sites enorm is.

Sta je op het punt om een iPhone in te ruilen, doe dit dan snel en nog voor de zomer. De verwachting is dat de inruilprijzen op korte termijn blijven dalen, zeker nu het lijkt dat Apple in de herfst met de iPhone 6 komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel