Ingram Micro Mobility gaat telefoons en tablets recyclen

Ingram Micro Mobility gaat in Europa samen werken met de Engelse recycler Canai. Hiervoor hebben beide bedrijven vorig week een overeenkomst getekend. Canai gaat zogenaamde trade-in-oplossingen aanbieden aan klanten van Ingram Micro.

Het in 2001 opgerichte Canai heeft vestigingen in Engeland, Griekenland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Tsjechië en Portugal en is actief op vijf continenten met 6.000 aangesloten inzamelpunten. CANAI heeft een in-store recycle systeem ontwikkeld dat naadloos integreert met het door de retailer gebruikte verkoopsysteem. Transacties worden hierdoor eenvoudig inzichtelijk gemaakt en het recycling-proces verloopt sneller. Hierdoor kunnen mobiele telefoons en andere elektronica efficiënter gerecycled worden.

Hoewel CANAI in Nederland een grote onbekende is, betekent dit wel een grote stap voorwaarts voor Ingram Micro. Immers de marge op de verkoop van telefoons is natuurlijk marginaal en daarom is de distributeur op zoek naar aanvullende services, die wel geld opleveren. Eerder zagen wij dat Ingram in Amerika en Canada al een grote speler op de recycle-markt is geworden. De samenwerking met CANAI en de overname van DAT Repair in Duitsland geven aan dat Ingram Micro in Europa dezelfde weg in slaat.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel