Illegale iPhones 6 en 6 Plus steeds minder waard in China

Vlak na de introductie van de nieuwe Apple iPhone 6 en 6 Plus ontstond er een levende handel in illegaal naar China gesmokkelde iPhones. Chinese consumenten waren bereid een vermogen te betalen voor zo’n nieuwe iPhone. Vooral de 6 Plus was populair en bracht ruim meer dan € 2.050 op.

De autoriteiten onderschepten wat zendingen. Gisteren nog toonden zij een afbeelding van iPhones die in een doos thee verstopt naar China waren gestuurd.

Op korte termijn begint de officiële verkoop van iPhones in China. Wellicht volgende week al. Hierdoor is de prijs in China van illegale iPhones dramatisch gedaald.

Een iPhone 6 levert iets meer dan € 1.000 op terwijl de prijs van een iPhone 6 Plus zo rond de € 1,250 schommelt.

Door: de redactie

Er zijn 2 reacties op dit bericht:
Paul,
je hebt gelijk de gebruikte terminologie was niet helemaal. Bedankt voor de aanvulling.
Redactie Telebeeld  |  12:41  |  29-09-2014
Dit zijn niet echt \'illegale\' iPhones. Het zijn echte iPhones, die voor een premium aangeboden worden, niet alleen in China, maar overal in Aziƫ, zelfs direct buiten de Apple Store in de IFC Shopping Mall in Hong Kong. De \'premie\' bedraagt ongeveer 50% van de reguliere prijs. Aangezien er zonder reservering ook in Hong Kong niet meer aan een iPhone 6 te komen is, blijken er dus voldoende klanten te zijn die een originele iPhone 6 via dit \'resell\' kanaal kopen. Ook hoor ik vrienden die geen zin hebben om in de rij te staan en dus decadent voor deze optie kiezen. Uiteraard neemt de premie af zodra er meer iPhone beschikbaar komen.
De \'illegale\' iPhone 6 is een goed gelijkende kopie, die draait onder Android en al in Augustus te koop was, voor ongeveer EUR 130 (RMB 1000). Ik ben daarvan alleen de goudkleurige variant tegen gekomen. Paul  |  11:36  |  29-09-2014
Reageren op dit artikel