Iedere twee jaar een nieuw mobieltje

In Engeland wordt jaarlijks £2 miljard (€  2,37 miljard) besteed aan het upgraden van mobiele telefoons. De gemiddelde Brit doet ongeveer twee jaar met een telefoon voordat deze vervangen wordt. Hierbij moet opgemerkt worden dat dit substantieel langer is dan bijvoorbeeld drie jaar geleden toen het nog 18 maanden duurde voordat er een nieuw mobieltje kwam.

Als bovengenoemde trend zich doorzet dan geeft een Engelsman gedurende zijn/haar leven £ 2.688 (€ 3.185) uit aan het upgraden naar een nieuwe telefoon. Dat is per upgrade gemiddeld £77 (€ 91). Het afkopen van contracten, ook in de UK erg populair, gaat de gemiddeld Brit £2,381 (€ 2.822) kosten.

Dit alles blijkt uit een onderzoek van de Engelse recyclingvergelijking-website http://www.sellmymobile.com/ onder 1.000 mobiele telefoon eigenaren. Toch lijken Britten niet geïnteresseerd te zijn in abonnementen waarbij je, zonder je contract op te hoeven zeggen, altijd kunt upgraden. En dat is vreemd. In ons land zijn verschillende initiatieven, vaak nog op de tekentafel, om zo'n speciaal upgradeabonnement te introduceren. Als dit onderzoek ook voor ons land klopt dan wordt dit - net als het leasen van een telefoon - geen succes.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel