Huawei X3 Blaze: prima Android toestel voor weinig geld

Tot die tijd zullen wij het moeten doen met de bestaande Huawei toestellen. Daarom heeft Telebeeld voor u een korte test gedaan voor de net uitgebrachte Huawei X3 Blaze. 

Eerst een overzicht van de belangrijkste specificaties:
Processor Qualcomm 600 Mhz
Android 2.3 Gingerbread
Camera 3.2 MP
Schermgrootte 3.2?
Schermresolutie Capacitive touch screen 320 * 480, 16 Miljoen kleuren
Extra Wifi, GPS, uitbreidbaar tot 32 Gb SD kaart, FM radio
Spreektijd 4 uur

Als je het toestel uit de verpakking haalt dan valt meteen de fraaie vorm op. Een mooi slank licht gebogen design met een chrome rand aan de voorkant van het toestel. Hoewel bijna 11 mm dik lijkt het toestel veel dunner. Het verwijderen van de achterkant verloopt een beetje lastig. Maar als je het trucje eenmaal doorhebt, dan lukt het wel. Pas op met het installeren van je simkaart: deze moet er overdwars in. Wat echt een probleem is, maar dit geldt voor alle touchscreen toestellen, is het typen. Het is altijd weer even wennen. Huawei heeft een eigen toetsenbord ontwikkeld TouchPal. Tijdens het testen heb ik meteen voor het meer traditionel Android toestenbord gekozen. Dit werkt veel en veel beter.

Het synchroniseren met je Google account gaat razendsnel. Huawei heeft over Android Gingerbread een soort 3D schil gelegd. Optisch erg fraai. Het toestel beschikt over 3 touch navigatietoetsten (terug, menu en zoeken) en een hardware toets aan de voorkant van het scherm. Helaas is Huawei vergeten om voor deze home toets een icoontje toe te voegen. Beetje verwarrend in het begin. Ook zit er natuurlijk een volume knop aan de zijkant en een aan/uit knop aan de bovenkant. Het laden gaat via de bijgeleverd USB-kabel aan de onderkant van het toestel. Naast de kabaal en de lader heeft Huawei ook nog een headsetje in de doos gedaan.

Het overzicht van alle applicaties en instellingen wordt prettig getoond met Apple iOS-achtige iconen. Er zijn talrijke handige apps al ge?nstalleerd voor de gebruiker zoals facebook, twitter en Smart traffic manager. Deze laatste app heeft niets met verkeersinformatie te maken maar houdt per maand precies bij hoeveel data je gebruikt. Ga je over je maandpakket heen dan wordt je gewaarschuwd. Nuttig.

Alhoewel het scherm niet de hoogste resolutie heeft voldoet het prima. De helderheid van het scherm is erg gemakkelijk aan te passen. Wel moet je om de touch navigatietoetsen te gebruiken erg hard drukken. Even wennen en werkt niet altijd goed. Maar de verdere aanraakgevoeligheid is prima van deze X3. Het bekijken van een You Tube filmpje gaat goed. Streaming is naar behoren en geeft geen happeringen. De schermgrootte is natuurlijk wel een beperking.

Telebeeld heeft wat onderzoek gedaan voor u bij de diverse on-line winkels. Wat opvalt is de al zeer brede beschikbaarheid. Prijzen vari?ren van ? 145 en ? 160 inclusief BTW en vrachtkosten. Een unieke lage prijs voor een in zijn soort uniek toestel. Telecomdealers kunnen de X3 Blaze bestellen bij 20:20 Mobile. Wij zeggen: doen.

de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel