Huawei wint wederom prestigieuze EISA Award


De Huawei Ascend P7 heeft de EISA Award ‘European Consumer Smartphone 2014-2015’ gewonnen. Het is daarmee de opvolger van de Ascend P6 die vorig jaar al gekroond werd tot 'European Consumer Smartphone' van het jaar. Richard de Borst, Director Consumer Business Group van Huawei Nederland: "We zijn enorm trots dat we deze EISA voor de tweede keer op rij mogen ontvangen. Het onderstreept het vertrouwen in ons merk en de sterke positie van ons bedrijf. Mede dankzij het grote succes van de Ascend P6 en Ascend P7 zijn we inmiddels een solide nummer 3 die langzaam maar zeker ook naar boven mag kijken." 

De Huawei Ascend P7, die afgelopen mei in Parijs wereldwijd werd gelanceerd, is sinds half juni overal in Nederland verkrijgbaar in het wit en zwart tegen een adviesprijs van 399 Euro. Binnenkort zal ook de roze versie in Nederland uitkomen. De EISA Awards worden op jaarlijkse basis uitgereikt door 50 Europese gespecialiseerde tijdschriften uit 20 Europese landen. In juni van elk jaar komen de hoofdredacteuren van de EISA-bladen samen om de Awards toe te kennen.
 
 
Het juryrapport meldt over de Huawei Ascend P7: "Slechts 6,5 mm dik is de Ascend P7, beduidend dunner dan de meeste mobiele telefoons op de markt, en een mooie aanvulling in de succesvolle Huawei P-Reeks. De telefoon, met een 5 inch scherm met een resolutie van 1.920x1.080 pixels, draait op Android 4.4.2, uitgebreid met een Emotion UI interface. Dat het bedrijf de quad-core 1.8HGz processor zelf ontworpen heeft, is indrukwekkend! De P7 is uitgerust met twee cameramodules: met de 8 megapixelcamera aan de voorkant zijn selfies in hoge kwaliteit zo geschoten, terwijl de camera aan de achterkant is uitgerust met een 13 megapixelsensor, flits en ondersteunende apps. De P7 heeft een prachtige glazen afwerking en is verkrijgbaar in zwart of wit voor een lage prijs."
 
Een product komt alleen in aanmerking voor een EISA Award als het door minstens vijf magazines is getest. Daardoor is elk van de toegekende Awards gebaseerd op onafhankelijke beoordelingen door productexperts. Het strenge selectieproces en de soms pittige discussies in de afzonderlijke 'Panels' van EISA zorgen ervoor dat een EISA Award als echt kwaliteitslabel gezien mag worden.
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel