Huawei komt met 4 nieuwe telefoons, 2 tablets en een nieuwe user interface Emotion UI

China’s grootste telecombedrijf Huawei meldt tijdens de IFA in Berlijn dat zij nog dit jaar met 4 nieuwe smartphones komen en 2 geheel nieuwe Android tablets. Daarnaast maken zij werk van een eigen interface, over Android heen, Emotion UI genaamd.

Niet alle aangekondigde telefoons zijn nieuw overigens. De Ascend D1 werd al in februari in Barcelona aangekondigd en uitgebreid besproken. De D1 is een echt high end toestel met een bijpassende prijs. De overige toestellen gaan het waarschijnlijk goed doen in het midden segment en zelfs als instapmodel. Specificaties zijn dan ook navenant.

 

De eerdere MediaPads van Huawei zijn nooit echt succesvol geweest. Redelijke specificaties bij de introductie maar op het moment dat de tablets beschikbaar waren voor het grote publiek waren de specs achterhaald en waren de toestellen veel te duur. Huawei komt uit met een 10”en een 7”versie.

 

Helaas moeten wij constateren dat ook in dit geval de tablets aan de dure kant zijn. Zeker als je bedenkt dat Huawei bij het grote publiek nog steeds de grote onbekende is. Wat verder teleurstelt is dat Huawei niet rept over hun eerder aangekondigde Windows 8 tablet. De verwachting was dat zij in de eerste golf van introducties zouden zitten. Het is bijna oktober en niets tijdens de IFA. Dat ziet er niet goed uit voor Huawei.

Kijk voor een indruk van Huawei’s nieuwe Emotion UI op onderstaande video:

  

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel