Huawei Ascend P1 in Canada

Vandaag werd bekend dat in Canada Wind Mobile, een van de lokale netwerken, nog deze zomer de nieuwe Ascend P1 gaat verkopen. Dit in Barcelona geïntroduceerde toestel  gaat een 4,3 inch super Amoled scherm (960 * 540) krijgen met een 1.5 Ghz dual-core processor. Het operating system wordt Android 4.0 en de telefoon heeft een 8 MP camera aan de achterkant en een 1.3 MP aan de voorzijde.  Let op dit is nog niet de Ascend P1 S dat met 6,68 mm de dunste smart phone ter wereld wordt. Dit toestel is ruim 1 mm dikker maar nog ultra dun.

Het is de verwachting dat dit toestel ook op zeer korte termijn in Europa wordt gelanceerd. Eigenlijk had Telebeeld dit toestel al in mei verwacht. Maar goed zoals wel vaker is het bij Huawei vaak snel aankondigen en dan maar wachten wanneer het toestel daadwerkelijk te koop is. Wordt dit nu het toestel waarmee de Chinezen eindelijk gaan doorbreken? Of is het nog te vroeg? Veel gaat afhangen van het prijspunt zoals altijd want de specs zijn goed.

Daarnaast vragen wij ons af welke distributeur dit toestel nu gaat verkopen. 20:20Mobile heeft zich min of meer uit de Benelux terug getrokken en lijkt zich alleen te richten op de verkoop van accessoires. Wellicht is Huawei aan het kijken naar nieuwe partners om het merk de boost te geven die het nodig heeft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel