HTC lijdt opnieuw (operationeel) verlies in het vierde kwartaal van 2013

Erg slecht nieuws voor HTC zo vroeg al in 2014. Vandaag maakt het bedrijf de cijfers over het laatste kwartaal van 2013 bekend. In het derde kwartaal van 2013 werd nog een omzet behaald van US$ 1,6 miljard (€ 1,18 miljard) terwijl in het belangrijkste laatste kwartaal de omzet daalde naar slechts US$ 1,43 miljard (€ 1,05 miljard). Voorzichtig kan geconcludeerd worden dat HTC’s smartphones op dit moment niet echt meer aanslaan bij het grote publiek.

Deze omzetdaling zorgt voor een operationeel verlies van US$ 52 miljoen (€ 38,3 miljoen) en dat is wel significant beter dan in het derde kwartaal toen dit nog US$ 99 miljoen (€ 72,6 miljoen) was. De aangekondigde verkoop van Beats leverde overigens wel een overall positief resultaat van US$ 10 miljoen (€ 7,4 miljoen) op.

Wij hopen voor HTC dat 2014 een beter jaar gaat worden. Wellicht gaat de nieuwe HTC One+ hier verandering in brengen. Deze smartphone gaat een 5” scherm krijgen met de nieuwe Snapdragon 805 processor en 2 GB werkgeheugen. Daarnaast krijgt het toestel een 6 MP camera. De telefoon wordt in Barcelona tijdens de MWC van 24 – 27 februari aangekondigd.

Wel moet HTC oppassen voor een oude fout. Het bedrijf stond bekend om het enorm aantal nieuwe telefoons dat zij per jaar op de markt brachten. Hierdoor wisten consumenten niet meer waar zij aan toe waren. Bovendien is het ook slecht voor de zakelijke markt. Al tijdens het testen van een nieuwe HTC smartphone door een mogelijke grote zakelijke klant werd de opvolger niet alleen aangekondigd maar ook al vaak uitgebracht. HTC had teveel nieuwe productintroducties. Maar ja het oude gezegde luidt: een ezel stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. HTC is gewaarschuwd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel