HTC komt met RE en de HTC Desire EYE

HTC

HTC, wereldwijd leider in mobiele innovatie en design, introduceert een serie vernieuwende producten op het gebied van fotografie. HTC verandert hiermee niet alleen de mobiele camera-ervaring, maar slaat als bedrijf ook een nieuwe richting in. HTC brengt de RE, een kleine camera, de HTC Desire EYE-telefoon en speciale camera-software; de HTC EYE Experience. Daarnaast introduceert HTC Zoe, een community waar gebruikers gezamenlijke video’s kunnen creëren en bewerken.

“Vandaag verandert HTC wederom de manier waarop mensen denken over technologie”, zegt Mark Moons, General Manager HTC West Europa. “In 1997 zorgden we ervoor dat mensen hun laptops thuis konden laten door de introductie van krachtige smartphones. Vandaag zetten we eenzelfde soort stap. Door hoogwaardige hardware te combineren met uitzonderlijke software, verandert HTC ook de manier waarop we denken over de mobiele camera-ervaring. Met de RE halen we je achter je scherm vandaan en plaatsen je waar je hoort: in het hart van de actie.”

RE: een opmerkelijke kleine camera
Kom achter je scherm vandaan en zie het leven zoals het is met RE, de nieuwste camera-innovatie. RE is een zeer kleine camera waarmee je gemakkelijk tegelijkertijd het moment kunt ervaren en vastleggen met video en foto’s.

RE heeft een mooi, cilindrisch design dat perfect in je hand past en is uitgerust met een ingebouwde ‘grip sensor’ die direct de camera activeert zodra je deze oppakt. Met de sluiterknop maak je met één aanraking een foto. Door deze knop langer in te drukken neem je een video op, zo mis je nooit een moment doordat je tussen de camera- of videomodus aan het schakelen bent.

Met een hoge resolutie 16MP CMOS-sensor, Full HD (1080p) video recording, een 146 graden groothoeklens, slow-motion en time lapse opnamefunctie, legt de RE momenten vast zoals je nog nooit hebt gezien. De RE-app heeft een ‘remote live viewfinder’ waarmee je het perfecte shot kunt organiseren, de actie live op het scherm van je mobiele telefoon kunt bekijken en op afstand kunt bedienen. Ook is het mogelijk te switchen naar het album met de foto’s en video’s die al op de RE-camera staan om ze te bekijken op je mobiele telefoon. De app zorgt er verder voor dat er automatisch een back up wordt gemaakt op je telefoon of in de cloud zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over voldoende opslagruimte. Ook biedt de RE binnenkort real-time video streaming naar YouTube zodat je het moment kunt beleven en direct kunt delen via je YouTube-kanaal. De RE-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS[1]. 

Ook zijn er diverse accessoires verkrijgbaar waarmee het nog eenvoudiger wordt de belangrijkste momenten uit je leven vast te leggen waaronder een ‘clip-on’ waarmee je de RE kunt vastmaken aan je kleding of tas. Daarnaast is er een klem met zuignap beschikbaar om de RE vast te zetten en bijvoorbeeld een time-lapse te maken, en is er een klem voor op je fiets.

HTC Desire EYE: de beste selfies
Voortbouwend op een reputatie als innovator, introduceert HTC een nieuw topmodel in de Desire-serie: de HTC Desire EYE. Met de beste camera aan de voorzijde en software die jou in het middelpunt zet en je op je best laat zien. De HTC Desire EYE legt grote en kleine momenten in perfect helder beeld vast. Met een 13MP camera aan de voorzijde en 13 MP camera aan de achterzijde leg je alle details vast en kun je naar hartenlust inzoomen en foto’s bewerken. Het toestel is volledig uitgerust voor mensen die geweldige foto’s, video’s en selfies willen nemen; BSI-sensoren leggen beelden haarscherp vast, zelfs in situaties met weinig licht. De twee intelligente dual-LED flitsers aan de voor- en achterkant zorgen voor natuurlijke kleuren, ook als het natuurlijke licht minder wordt.  

Drie microfoons brengen de audiokwaliteit naar een nog hoger niveau. Je bent, ongeacht van waar je je bevindt, verzekerd van een kraakhelder geluid bij het bellen en tijdens videogesprekken. Daarnaast is het toestel uitgerust met HTC BoomSound, twee versterkte stereo front speakers en een 5,2 inch full HD-scherm, waarmee je met de HTC Desire EYE de ultieme multimediatelefoon in handen hebt.

Het krachtige, tweekleurige en spatwaterdichte[2] unibody design is niet alleen stijlvol, maar zorgt er ook voor dat het eenvoudig is je beste kant vast te leggen. Met een fysieke cameraknop voor het focussen en het nemen van foto’s maak je met één hand de beste shots. Met HTC’s nieuwe EYE Experience, Zoe, een Qualcomm Snapdragon 801-processor en 4G-connectiviteit bewerk en deel je probleemloos je beste beelden.

HTC Dot View en Stand cover
Bescherm je HTC Desire EYE in stijl met de retro-design Dot View cover. Deze transparante, interactieve cover zorgt ervoor dat je zonder de cover te openen, de telefoon kunt bedienen en geen notificatie mist. De Dot View cover is te personaliseren met verschillende thema’s of eigen foto’s. De cover is beschikbaar in de kleuren: blauw, oranje, grijs en paars. De speciale Stand cover heeft een ingebouwde ‘kickstand’ om gemakkelijk video’s te bekijken, foto’s te maken of videogesprekken te voeren.

HTC EYE Experience: altijd perfect in beeld
Het gaat niet alleen om de hardware; de HTC EYE Experience zet een nieuwe standaard voor mobiele camera-software met bijzondere functionaliteit die ervoor zorgt dat je het moment op de beste manier vastlegt. Face tracking uit de HTC EYE Experience zorgt ervoor dat je altijd optimaal in beeld bent zelfs als je je beweegt. De camera volgt jouw bewegingen wat ideaal is voor videogesprekken. Zo kun je volledig profiteren van de vrijheid en flexibiliteit van diensten als Skype. Bovendien kunnen tot vier mensen in dezelfde ruimte in beeld gebracht worden met ieders gezicht perfect gepositioneerd op het scherm. Verder brengt de optie ‘scherm delen’ voor het eerst desktop-functionaliteit naar video chat op een telefoon. Zo kun je altijd en overal tijdens je videogesprek documenten met je gesprekspartner(s) delen en bespreken.

De HTC EYE Experience opent een nieuwe, creatieve wereld dankzij de Split Opname-functie. Maak tegelijkertijd foto’s en video’s met de camera’s aan de voor- en achterzijde om één ‘split screen’ afbeelding of video te creëren. Dit zorgt voor een nieuwe camera-ervaring waarmee je zowel je belevenis als jouw reactie daarop kunt vastleggen. Met de functionaliteit ‘Plak-mij-erbij’ kun je de foto van jezelf, genomen met de camera aan de voorkant, plaatsen in de scene die je hebt geschoten met de camera aan de achterkant. Hiermee maak je creatievere en leukere foto’s en video’s met jezelf erbij[3]. ‘Spraak Selfie’ zorgt ervoor dat je met je stem de camera kunt bedienen. Met een simpel commando zoals ‘cheese’ leg je eenvoudig de perfecte foto vast. Met het commando ‘action’ start je een video-opname.

Populaire functies die eerder werden gepresenteerd op de HTC Desire 820 zijn ook geïntegreerd in de HTC EYE Experience zoals Face Fusion, waarmee je jouw gezicht kunt combineren met dat van een beroemdheid of vriend en zo een compleet nieuwe look creëert. Daarnaast zie je Live MakeUp terug  in de HTC EYE Experience. Hiermee kun je voordat de foto wordt gemaakt instellen dat je huid mooier en egaler wordt gemaakt.

Zoe: combineer de foto’s en video’s van jou en je vrienden
Met de nieuwe Zoe app is het makelijk jouw foto’s en video’s te combineren tot één verzameling highlights. Deze kunnen bovendien worden voorzien van een eigen thema en soundtrack en worden gedeeld met vrienden in de Zoe community. Ook kunnen vrienden hun content mixen met jouw foto’s en video’s. Zoe creëert vervolgens de ultieme video met highlights die iedereen kan bekijken en delen met zijn favoriete sociale netwerk. Zoe 1.0 biedt de flexibiliteit om korte, medium en lange Zoe’s automatisch te creëren, gemaakt van enkele beelden of een serie video clips. Zoe video highlights is volledig geïntegreerd met RE en genereert automatisch highlights die gedeeld kunnen worden. Zoe 1.0 is gratis verkrijgbaar voor Android en is later dit jaar beschikbaar voor iOS. 

Prijs en beschikbaarheid
De HTC Desire EYE is vanaf medio november beschikbaar. De prijs bedraagt 499,00 euro inclusief BTW, exclusief abonnement. De RE is vanaf het begin van het eerste kwartaal van volgend jaar via retail verkrijgbaar voor een prijs van 229,00 euro inclusief BTW. De HTC EYE Experience komt de komende maanden ook beschikbaar op de volgende toestellen: HTC One (M7), HTC One (M8), HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One max, HTC Desire 816 en de HTC Desire 820. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel