HTC komt met de Desire X

Eerder meldde HTC dat zij veel minder toestellen in 2012 zouden gaan uitbrengen dan in eerdere jaren. Dit was nogal een trendbreuk omdat HTC bekend staat om de vele telefoons die zij jaar na jaar op de markt brachten. Het ene toestel was nog maar net gereleaset of haar opvolger stond alweer in de startblokken. Minder is in dit geval meer omdat HTC zich nu volledige kan richten op de zogenaamde customer experience. Met als grote voorbeeld natuurlijk Apple.

Nu dan toch de nieuwe HTC Desire X. Qua specificaties een middelmatige telefoon. Naast het 4 inch super LCD scherm, resolutie slechts 800 * 400, heeft deze nieuwe smartphone een 1 GHz dual-core CPU, 768 Mb intern geheugen, 4 Gb extra intern geheugen voor applicatie, muziek en films etc., een microSD slot voor extra extern geheugen en een batterij die maximaal 1 dag meegaat. Daarnaast een 5 MP camera met LED flits, een FM radio en een mooie bonus van 25 Gb extra back-up storage via Dropbox. De Desire X draait op Android 4.0 en de alom geprezen HTC sense software. De verwachte eerste levering is in september voor Europa en het toestel is beschikbaar in zwart en wit.

Hoewel de prijs om dit moment nog niet bekend is, kan het niet anders zijn dat dit toestel niet al te duur gaat worden. Helaas voor HTC is dit nu juist het segment met de grootste concurrentie. Recent marktonderzoek wijst uit dat HTC waarschijnlijk dit jaar net wel of net niet in de top 5 van grootste smartphone fabrikanten gaat komen. Het Taiwaneze bedrijf gaat door een lastige periode. Ook in Nederland heeft HTC het moeilijk. Gebaseerd op de specificaties gaat de Desire X hier geen verandering in brengen.

Door: de redactie


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel