HTC grijpt in

Er wordt stevig ingegrepen bij het noodlijdende HTC. HTC's CEO Peter Chou zweerde dat als de nieuwe HTC One geen succes werd, hij op zou stappen. Hoewel de HTC One geen totale ramp is geworden, lost Chou toch een gedeelte van zijn belofte in.

Vanaf nu draagt hij de dagelijkse leiding over aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en medeoprichtster van HTC, Cher Wang. Zij wordt per direct verantwoordelijk voor marketing, verkoop, financiën en de relatie met toeleveranciers. Een ander Chou, H.T. en ook medeoprichter, komt weer terug bij HTC en krijgt de leiding over enkele - en nu nog geheime - nieuwe telefoonprojecten. En Peter Chou? Hij blijft nog bij HTC en gaat zich volledig richten op het ontwikkelen van nieuwe producten.

HTC moet iets doen, want het verlies loopt dagelijks op. Het gaat vooral mis met het op de juiste manier positioneren van HTC. Kortom niet een product- en of kwaliteitsprobleem, maar puur marketing. Wang moet ervoor zorgen dat 2014 beter wordt dan 2013. En dat is niet zo moeilijk, lijkt ons.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel