HP gaat weer smartphones verkopen. Als dat maar goed gaat

HP keert terug in de mobiele telefoonwereld. Na het eclatante debacle van de iPaq en WebOS, voor vele honderden miljoen gekocht van Palm, heeft het bedrijf nieuwe wilde plannen om hun plek in de lastige smartphone-markt op te eisen. Eerder deze maand bracht het bedrijf al het bericht naar buiten dat het komt met vier nieuwe entry-level tablets en nu dus met een Android telefoon.

Dit alles in het kader van de nieuwe ideeën van HP's CEO Meg Whitman. De nieuwe HP telefoons, met een groot 6"scherm, zullen tussen de US$ 200 (€ 146) en US$ 250 (€ 183) gaan kosten. Voorlopig zullen de toestellen alleen nog in opkomende markten als India, China en de Filippijnen te koop zijn.

Slimme zet van HP? Telebeeld denkt van niet. De onderkant van de markt in de landen waar HP wil gaan beginnen is al overvol met sterke lokale spelers. HP gaat hier nooit tussen komen, omdat hun kostenstructuur gewoon veel te hoog is. Dit gaat niet met tablets lukken en zeker ook niet met smartphones. Het lijkt op een megalomane zelfmoordactie van hun CEO.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel