'Houston we have a problem'. Microsoft kondigt Apolo plus aan

Waarom kan het de eerste keer niet meteen goed gaan? Microsoft’s Windows Phone 8 is nauwelijks op de Nederlandse markt of de eerste upgrade, codenaam Apollo plus, wordt al aangekondigd. Volgens de software gigant uit Redmond is niet alle functionaliteit in de eerste release gekomen. Vandaar nu dus al de update. Tja.

Let op de het gaat dus om aanpassing en het is niet de volgende nieuwe versie Windows Phone . Zo gaat deze versie VPN ondersteuning krijgen, handig zodat zakelijke gebruikers ook altijd toegang tot hun werknetwerkomgeving kunnen krijgen, en de WiFi bug wordt hersteld. Daarnaast nog wat kleine ‘audio’ verbeteringen. Wat veel mensen in Windows Phone 8 missen, is dat je geen pop-up krijgt als er bijvoorbeeld een nieuwe e-mail is binnenkomt. Ook de waarschuwingen van de agenda werken niet feilloos. Een verbetering van het ‘notification center’ is gepland in deze nieuwe release.

Misschien wel het spannendst voor Microsoft is, dat dit de eerste upgrade wordt die over-the-air zal gaan. Je hoeft je smartphone dus niet meer aan je PC te hangen.  Nee de gebruiker downloadt de update meteen direct op zijn of haar telefoon. Eigenlijk net zoals bijvoorbeeld bij Android en iOS het geval is.

Natuurlijk begrijpen wij dat er enorm veel druk staat om nieuwe software en zeker operating systems op tijd te lanceren. Speciaal voor beursgenoteerde bedrijven is hun ‘time to market’ cruciaal om de aandelenkoers op peil te houden. Graag hadden wij echter gezien, dat er net iets langer gewacht wordt om de nodige extra functionaliteit in te bouwen. Hoewel software natuurlijk nooit af is. Keerzijde is wel dat je niet te lang moet wachten. RIM is hiervan het beste voorbeeld. Meer dan 18 maanden na de eerste aankondiging van BB 10 is het nog steeds niet op de markt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel