Hoe zit het toch met Motorola?

Enkele jaar geleden werd de mobiele telefoon markt gedomineerd door Nokia en het roemruchte Motorola.  Tegenwoordig is er van beide posities niet zoveel meer over. Enkele jaren geleden, nadat een avontuur met de Britse distributeur 20:20Mobile eenzijdig door Motorola was gestopt, kondigde de voormalige telecom gigant aan zich definitief uit de Benelux terug te trekken. Sinds enkele maanden probeert Motorola het opnieuw maar nu met Brightpoint.  Ook deze samenwerking is volgens Telebeeld gedoemd te mislukken. Niet omdat Brightpoint geen goede partner zou zijn maar omdat Motorola niet weet wat het wil.

Nu eindelijk de overnamen door Google door alle mededingings-autoriteiten overal is goedgekeurd staat niets meer een succes in de weg.  Toch? Tenminste dat kan je denken. Heeft Google Motorola overgenomen voor hun telefoons of waren toch Motorola’s patenten de belangrijkste reden? Zo zijn Google’s eigen telefoons, Nexus, alleen nog door Samsung en HTC gemaakt. Daarnaast is Motorola’s Android tablet geen groot succes. Nee het lijkt dat Motorola vooral voor hun intellectuele eigendommen (oftewel IP in het Engels) interessant is voor Google. 

Motorola kondigt nieuwe type toestellen aan!

Wel heeft Motorola net in China de Razr XT885, XT889 en MT887 aangekondigd. Deze nieuwe ICS 4.0 toestellen zullen binnen 2 maanden verkrijgbaar zijn. Kenmerk is dat alle drie de toestellen over een Kevlar behuizing gaan beschikken. Na de keramiek van de HTC one wordt nu een andere hoogwaardige kunststof gebruikt.

Motorola heeft alleen de specificaties van de MT887 bekend gemaakt. Het toestel wordt aangestuurd door een 1.2 Ghz dual-core processor met 1 Gb geheugen. Het 8,35 mm dikke (of dunne) apparaat het een touch screen van 4,3 inch met een hoge resolutie van 960 * 540 pixel. De camera heeft de tegenwoordige standaard va 8 miljoen pixels. 

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel