HEMA voor de rechter gedaagd om imitatie smartphones

Wat is er aan de hand met de nieuwe HEMA smartphones? Het volgens de KvK in Rotterdam geregistreerde bedrijf Zopo Benelux gaat een proces tegen de HEMA aanspannen wegens ‘de invoer van imitatie modellen’. Zopo meent dat de nieuwe smartphones van de HEMA, de H3 en H5, klonen dan wel imitatieversies zijn van hun Zopo smartphones. 

Zopo toestellen worden in China geproduceerd door een Chinees bedrijf, dat zelf ook Zopo heeft. Maar de verkooprechten voor de Benelux worden geclaimd door Zopo Benelux. Het lijkt dat zij alleen door de naam verbonden zijn met het Chinese bedrijf Zopo. Zopo Benelux heeft in ieder geval geen toestemming aan de HEMA gegeven om deze smartphones te verkopen en gaat nu juridische actie ondernemen. Wellicht heeft Zopo China een deal met de HEMA gesloten zonder daarin Zopo Benelux te betrekken

Een soap is geboren. AT, die eeder hun Whoop tablets en smartphones aan de HEMA leverde, distantieert zich nu ook van de HEMA en meldt op Facebook dat zij niets met de levering van Zopo toestellen aan de HEMA te maken hebben.

Telebeeld gaat verder op onderzoek uit. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel