Help: Huawei komt met de Honor 2

Het Chinese bedrijf Huawei komt met een opvolger van de Honor smartphone. De Honor 2 gaat verder waar zijn heel succesvolle voorganger stopte. Dit nieuwe Android 4 toestel komt begin november al uit op de lokale Chinese markt.

De Honor 2 wordt het eerste toestel dat Huawei’s eigen CPU gaat gebruiken, de K3V2 quad-core. Deze processor draait op 1.4 GHz en krijgt 1 Gb intern geheugen. Het grote 4,5 inch scherm heeft een hoge resolutie van 1.280 * 720 en de smartphone krijgt een 8 MP camera aan de achterzijde. Aan de voorkant zit een 1,3 MP camera en de telefoon heeft verder 8 Gb on-board geheugen. De Honor 2 gaat net iets minder dan US$ 300 kosten. Zo op het oog weer een prima prijs kwaliteit verhouding.

In Nederland zijn er relatief veel Honors verkocht en is het de best verkochte Huawei toestel ooit. Als Huawei haar distributiestrategie op orde krijgt dan zal ook dit toestel zeker aanslaan. Vraag blijft natuurlijk waar kan de telecomretailer het toestel kopen? Kijken wij op de site van 20:20mobile dan wordt het toestel nog niet eens genoemd.

De andere mogelijke distributeur, MCC oftewel Tech Data Mobile, geeft wel aan dat zij Huawei verkopen maar heeft nog geen enkel toestel op haar site.

Als Huawei van plan is een echte en grote speler op de Nederlandse markt te worden dan moeten zij nog wel wat werk verzetten. Aan hun toestellen zal het niet liggen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel