Handheld lanceert de Nautiz X1 ultrarobuuste smartphone

Handheld Group , een Zweedse fabrikant van robuuste mobiele computers, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Nautiz X1 ultrarobuuste smartphone. De Nautiz X1 is de meest robuuste smartphone ter wereld - hij is waterdicht, stofvrij en schokbestendig - maar anderzijds is hij ook heel licht, heel dun en speciaal ontworpen voor gebruik op het werk en in de vrije tijd.

Meest robuuste smartphone ooit

"De Nautiz X1 is de meest robuuste smartphone ooit. Hij is zowel geschikt voor gebruik door professionals in het veld als door liefhebbers van buitenactiviteiten," zegt Peter ter Linde Managing Director Handheld Benelux. "Handheld produceert al vele jaren echt robuuste mobiele computers, robuustheid zit als het ware in ons DNA. Dit is geen gewone smartphone. Met de Nautiz X1 bieden we een smartphone aan met de betrouwbaarheid en stevigheid van een ultrarobuuste computer." 

De IP67 ingress protection rating van de Nautiz X1 garandeert dat hij bestand is tegen stof en zand, en dat hij in water kan worden ondergedompeld. Hij voldoet ook aan strenge MIL-STD-810G militaire normen voor bestendigheid tegen vocht, trillingen, vallen en extreme temperaturen. 

lichtste en dunste robuuste smartphone op de markt

De Nautiz X1 is waarschijnlijk de lichtste en dunste robuuste smartphone op de markt. Hij weegt amper 180 gram en is slechts 125x65x15 mm groot. Hij heeft een 4-inch WVGA scherm, is leesbaar in fel zonlicht en heeft een schaderesistent capacitief touchscreen. 

Android 4.0 of Windows

De volledig uitgeruste Nautiz X1 draait op een krachtige 1 GHz dual-core processor en 512 MB RAM en wordt geleverd met 2 GB ingebouwd geheugen. Hij biedt betrouwbare spraak- en dataoverdracht met hoge snelheid over GSM- of CDMA-netwerken en kan worden aangesloten op 802.11 b/g/n Wi-Fi-netwerken. Hij beschikt ook over Bluetooth, GPS en een 5-megapixel camera en wordt geleverd met het nieuwste Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of Windows Embedded Handheld 6.5 besturingssysteem. Dankzij de verschillende accu-opties kunt u een hele dag lang werken, in alle omstandigheden en omgevingen. 

Speciaal ontworpen voor veldwerkers

Net als het Handheld-assortiment robuuste PDA's en mobiele computers is de Nautiz X1 speciaal ontworpen voor veldwerkers in sectoren als geomatica, logistiek, bosbouw, openbaar vervoer, nutsvoorzieningen, bouw, onderhoud, mijnbouw, leger en beveiliging. 

"Maar", voegt Peter toe, "hoewel onze robuuste computers vooral op de traditionele bedrijfssegmenten zijn gericht, stellen we een toenemende vraag vast voor echte robuuste smartphones bij consumenten die op zoek zijn naar een duurzame, maar stijlvolle smartphone. Met de Nautiz X1 kunnen we een trendy, bijna onverwoestbare smartphone aanbieden voor gebruik op het werk en in de vrije tijd." 

De Nautiz X1 smartphone zal worden getoond op tal van beurzen in de herfst en is beschikbaar vanaf januari 2013. Catalogusprijs vanaf EUR 699. Bestellingen kunnen onmiddellijk worden geplaatst. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel