Grootte van batterij belangrijkste reden keuze van smartphone

Welke functionaliteit van een smartphone bepaalt nu de keuze van consumenten bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon? Recent onderzoek in Engeland van de vergelijkingssite uSwitch wijst uit dat de grootte (duur) van de accu bij meer dan 89% van de ondervraagden het belangrijkst is.

Ook het feit of het toestel waterdicht is en een camera met een zoom-lens heeft, scoren hoog. Nieuwe features zoals 3D, een flexibel scherm en besturing met je ogen spelen met percentages onder de 30% een veel mindere rol bij de keuze.

Eerder onderzoek uit april  van dit jaar wees ook uit dat de accu verreweg de belangrijkste reden is bij de keuze van een smartphone. GMI onderzocht wel andere functionaliteiten en koopredenen dan uSwitch. Zo vond 68% het merk ook buitengewoon belangrijk. 

Besturingssysteem, grootte van het scherm, snelheid van de processor en de kwaliteit van de camera scoren allemaal redelijk gelijk. 4G was op het moment van het onderzoek niet van belang in Engeland.

In Nederland zullen de percentages niet veel anders liggen. Vooral het merk is van belang. Met de nieuwe gebruikte technologieën komt juist de batterij-duur in het gedrang en moeten smartphones steeds vaker en eerder opgeladen worden. Frappant is dan wel dat de accu zo bepalend is bij de keuze van consumenten. Wellicht moeten de merken hier nog meer aandacht aan besteden.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel