Goud voor Nokia op de IDEA 2012

Elk jaar komen twintig designexperts bij elkaar in het Henri Ford Museum in Dearborn, Michigan (VS), om te bepalen welke producten een International Design Excellence Award (IDEA) verdienen. De experts bekijken honderden inzendingen, variërend van badkamermeubels tot fietsen en van smartphones tot sportartikelen. We zijn er trots op dat we dit jaar in de prijzen zijn gevallen met de Nokia Lumia 800 en Nokia Lumia 900.

Jonah Becker, Principal en Creative Director van One & Co en lid van de IDEA-jury, zegt over de Lumia-serie: “In een markt waarin het moeilijk is om je te onderscheiden, biedt de Nokia Lumia een nieuw perspectief. De iconische vorm is persoonlijk en uitnodigend zonder concessies aan de precisie. Het apparaat is modern, efficiënt en fraai vormgegeven tot in de kleinste details. Het is een gewaagd ontwerp dat goud verdient. Ik ben blij te zien dat Nokia zijn designdurf weer terug heeft.”


Andere winnaars

Nokia bevond zich tijdens IDEA 2012 in goed gezelschap. Panasonic won goud voor zijn led-lamp die nauwelijks te onderscheiden is van de traditionele gloeilamp. Daarnaast waren er eerste prijzen voor een papieren fles van Ecological Brands en voor de FuelBand van Nike, een armband die de drager aanspoort te sporten. Ook IBM viel in de prijzen met een interactieve tentoonstelling rond zijn honderdjarige bestaan.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel