Google doet Apple na en opent zes winkels in Amerika

Google kopieert Apple en Microsoft en gaat ook winkels openen, waar het bedrijf hun laatste hardware laat zien. Natuurlijk neemt Google’s software er ook een prominente plaats in. Zes zogenaamde pop-up winkels openen kortstondig in New York, Washington, Chicago, Los Angeles, New Jersey en Sacramento. Google noemt ze een Winter Wonderlab.

Google producten kan je er niet kopen. De hardware is volop aanwezig en kan je met een adviseur proberen Wil je iets hebben dan moet je dit gewoon online bestellen. Het wordt je wel makkelijk in de winkel gemaakt. Wat gaat Google tonen?

Chromecast is in Nederland nog niet te koop maar is wel een leuke gadget. Hiermee is het kinderlijk eenvoudig om je smartphone aan je televisie te koppelen en content af te spelen. Heeft je TV geen Netflix app dan is dit de oplossing. En nog goedkoop ook. Voor nog geen US$ 35 (€ 26) te koop in Amerika. De Nexus 7 en Chromebooks zijn wel gewoon in ons land te krijgen.

Google slaat hiermee een voor hen nieuwe weg in. Nog dichter bij de consument en dat dit werkt bewijst Apple iedere dag. Voorlopig alleen nog in de vorm van guerrilla-achtige pop-up winkels. Op termijn wellicht in echte showrooms.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel