Goedkoopste Windows 8.1 smartphone ter wereld nu te koop voor nog geen

Sinds vandaag is de goedkoopste Windows Phone 8.1 smartphone ter wereld te koop voor slechts € 69. In Amerika komt fabrikant Blu met de de Win JR. Een felgekleurde witte, neon geel, roze of oranje 4” telefoon dat draait op de laatste, tegenwoordig gratis, versie van Microsofts Windows Phone.

De specificaties van dit toestel zijn niet super. Zo is de resolutie van de Win JR slechts 800 * 480. De quad-core 1,2 Ghz processor wordt ondersteund door 512 MB werkgeheugen en de smartphone krijgt 4 GB extern geheugen. De camera is 5 MP en de webcam 0,3 MP. Al met al net betere specificaties dan de Nokia Lumia 530. De Win JR is bovendien een duo-sim toestel. Standaard in de doos ook een screen protector en een silicone case.

Blu heeft zonder meer een winnaar in handen met dit toestel. Microsoft moet wel oppassen dat het niet te veel geassocieerd gaat worden met goedkope telefoons. Door de integratie met alle andere Microsoft producten – onder andere Office en OneDrive – is Windows Phone 8.1 het beste zakelijke besturingssysteem. Met al de focus op entry-level modellen kan juist dit aspect wel eens in de vergetelheid raken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel