GfK komt met telecom retailtrends: 4G nu al op de helft van alle verkochte smartphones

In het derde kwartaal van 2014 laat de ‘gesimuleerde’ omzetontwikkeling binnen de Smart + Mobilephone markt een groei zien. Deze groei is voornamelijk te danken aan nieuwe smartphone releases in de maand september. Het aandeel van Smartphones ontwikkelt zich gestaag, de laatste 2 kwartalen komt het aandeel van smartphones gemiddeld 81% van het totaal. In vergelijking met dezelfde periode van het vorige jaar is dit een stijging van ongeveer 10%.

Binnen de ontwikkeling van eigenschappen van een Smartphone valt de groei van 4G op. In het derde kwartaal stijgt het aandeel van 4G naar 45%. De maand september laat zelfs een record zien. 50% van de verkochten toestellen in de maand september is toegerust voor 4G, dit is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook worden toestellen weer groter, bijna de helft van alle verkochte toestellen is 4.5 inch groot of meer, in dezelfde periode vorig jaar was dit slechts 23%. Naast dat de toestellen groter worden, zien we ook dat ze dunner worden. In september is de eerste maand dat 45% van de toestellen dunner is dan 9mm, in dezelfde periode vorig jaar was dit slechts 30%

In het derde kwartaal heeft Sim Free een mijlpaal bereikt, bijna de helft van alle toestellen is Sim Free. Contracten blijven net als in tweede kwartaal stabiel, met een aandeel van 41%. De overige toestellen worden verkocht in combinatie met prepaid.

In de markt zien we dat de mobiele accessoires zorgen voor een nieuwe impuls. Vooral ‘chargers’ groeien sterk het derde kwartaal. In de maand september was er maar liefst een groei van 54% ten opzichte van dezelfde periode vorige jaar, met name de zogenoemde power packs worden steeds vaker verkocht.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel