Gelukkig: Samsung en Apple worden verstandig

Het lijkt dat Apple en Samsung 2014 goed willen beginnen en daarom eindelijk hun juridische onderlinge strijd willen staken. Beide CEOs, Oh-Hyun Kwon van Samsung en Tim Cook van Apple, hebben besloten elkaar op of rond 19 februari te ontmoeten om zo een einde aan het patenten gebakkelei te maken.

Dit alles blijkt uit documenten die beide bedrijven bij een Amerikaanse rechtbank hebben gedeponeerd. Het is niet bekend wie het initiatief voor het overleg heeft genomen, maar Telebeeld denkt Samsung. Immers het is Samsung die de meeste zaken heeft verloren. Daarnaast is de strijd enorm kostbaar. Apple heeft tot nu toe meer dan US$ 60 miljoen (€ 44,10 miljoen) betaald aan advocaatkosten. De uitgaven van Samsung zullen hierbij ongetwijfeld in de beurt komen.

Wij hebben al eerder gepleit voor samenwerking tussen fabrikanten in plaats van het elkaar continue tegenwerken. Deel patenten en vraag hiervoor een redelijk licentiebijdrage. Wellicht is het een optie om patenten te ruilen. Het is wel onze verwachting dat beide partijen snel tot een overeenkomst komen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel