Geld terug voor je telefoon bij Nokia

Helemaal origineel is het niet maar ook Nokia komt met een recycle actie. Eerder dit jaar kwam RIM met een gelijke actie. Ruil je oude telefoon in voor een BlackBerry. De inruilwaarde voor je oude toestel ligt normaal gesproken hoger dan bij de traditionele recycling sites in Nederland. Hieronder het bericht van Nokia:

Nokia Nederland organiseert in samenwerking met diverse operators en retailketens een grootschalige cashback-actie op NokiaCashback.nl. Consumenten die een Nokia Lumia 800 of Lumia 900 aanschaffen bij een van de deelnemende operators of retailers, hebben de garantie van ten minste 50 euro cash tot een maximum van 400 euro op hun bankrekening bij inlevering van een oude smartphone of mobiele telefoon. De actie loopt tot en met 31 december 2012.

Op de website www.NokiaCashback.nl is eenvoudig terug te vinden hoeveel het oude toestel waard is. Bovendien kan daar de nieuwe Lumia 800 of 900 geregistreerd worden en staat vermeld waar het oude toestel naartoe gestuurd moet worden. Na validatie wordt het geld direct overgemaakt. Voorwaarde is wel dat de nieuwe Lumia 800 of 900 wordt aangeschaft bij een van de deelnemende operators of retailers.

Telebeeld heeft wel wat vragen. Waarom juist nu en niet even wachten tot de introductie van Nokia’s nieuwe toestellen? Gebruikt Nokia deze actie om versneld van hun oude voorraad af te komen of is het de eerste stille aankondiging dat hun nieuwe Windows 8 Phone toestellen weleens verlaat kunnen zijn? Gezien het beperkte effect van de eerder genoemde BlackBerry hoeft Nokia van deze actie niet veel van te vewachten.

Werkte RIM nog samen met TCC (het bedrijf achter de site ‘recycle Michael’) Nokia kiest voor een oud gediende: ReCell uit Delft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel