Galaxy SIII blijft best verkocht toestel in de UK

November is nog maar net afgelopen maar in de UK zijn de marktaandelen van de diverse fabrikanten al bekend. Via uSwitch’s Mobile Tracker kan je eigenlijk dagelijks op de hoogte blijven van welke toestellen in de Engelse top 10 staan. Dit is interessante informatie voor ons, omdat de UK vaak enkele weken op ons voor loopt. De UK trends zie meestal ook in ons lang terugkeren.

Wat leert ons nu de Engelse top 10?

Allereerst dat alle toestellen smartphones zijn. 80% draaien op Android en 20% op iOS. Geen RIM en (nog) geen Windows 8 Phone toestellen in de top 10. Voor de zevende maand op rij wordt de lijst aangevoerd door Samsung’s meeest populaire smartphone: de Galaxy SIII. De iPhone 4S is nog steeds populairder dan de iPhone 5, al kan Apple’s leveringsproblemen hiervan mede de oorzaak zijn. 50% van alle toestellen zijn van Samsung. Twee uit de top 10 van Apple en daarnaast LG, Sony en HTC. Een vergelijkbaar beeld met Nederland.

Overigens stond er geen enkel RIM toestel in de top 10 in 2012. Voorlopige cijfers over december (na slechts een weekend) geven aan dat Nokia de top 10 is binnengedrongen. Wij houden dit voor je in de gaten. Data is afkomstig van een slimme combinatie van ‘web searches’, voorverkoopcijfers en keiharde verkopen. De geschiedenis leert dat de cijfers in grote mate overeenkomen met de maandgegevens van GfK.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel