Gaat Apple echt 10 miljoen nieuwe iPhones in het eerste weekend verkopen?

Bij de introductie van iedere nieuwe iPhone maken analisten een schatting van het aantal verkochte nieuwe toestellen in het eerste verkoop-weekend. De start is vaak een indicatie hoe goed een toestel het gaat doen. Zo werden er van de iPhone 5C en 5S in het eerste weekend maar lieft 9 milljoen stuks verkocht. En feit is dat iedere nieuwe iPhone een beter eerste weekend heeft dan haar voorganger. Dus dat belooft wat.

Analisten voorspellen dat er wel eens meer dan 10 miljoen iPhones op de eerste zaterdag en zondag over de toonbank kunnen gaan. Ter vergelijking ZTE kon vandaag trots melden dat zij in de eerste zes maanden van dit jaar 19,9 miljoen smartphones hadden verkocht. Apple gaat waarschijnlijk de helft van dat aantal in twee dagen verkopen. Dat is nog een een flash-sale, waar Xiaomi zo om bekend staat. 

Dezelfde analisten menen dat Apple in het eerste kwartaal na introductie tot wel 75 miljoen toestellen zou kunnen gaan versturen. En dat is niet alleen een record voor Apple maar voor de hele markt. Gisteren is de voorverkoop in Nederland officieel gestart bij Optie 1, waar je nu al een toestel kan bestellen. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel