Ericsson voorspelt dat in 2020 90% van wereldbevolking een mobiele telefoon heeft

Ericsson presenteert de zevende editie van het Ericsson Mobility Report. Het rapport voorspelt dat 90 procent van de wereldbevolking ouder dan zes jaar, in 2020 een mobiele telefoon heeft. Verder is de verwachting dat het aantal smartphone-abonnementen wereldwijd boven de 6,1 miljard uitkomt. Op dit moment ligt dat aantal nog op 2,7 miljard. India en China laten de grootste groei zien met 18 miljoen mobiele abonnementen en 12 miljoen internetaansluitingen in het derde kwartaal van 2014. 

Smartphone-penetratie: 800 miljoen nieuwe abonnementen in 2014
Uit het rapport komt tevens naar voren dat 65 tot 70 procent van alle verkochte telefoons, smartphones waren in het derde kwartaal van dit jaar. Vorig jaar was dat 55 procent in hetzelfde kwartaal. Ondanks deze groei, die een toevoeging voorspelt van 800 miljoen smartphone-abonnementen aan het einde van 2014, ziet het rapport nog meer dan genoeg ruimte voor groei in de sector. Smartphones zijn momenteel goed voor slechts 37 procent van alle mobiele telefoonabonnementen. Dat betekent dat veel gebruikers de overstap naar een toestel met meer features en internet nog moeten maken.

Video: grootste en snelst groeiende onderdeel van mobiel dataverkeer
Video blijft mobiele netwerken domineren: in 4G-netwerken vormt video momenteel 45-55 procent van het mobiele verkeer. Dit wordt grotendeels gedreven door toegenomen gebruik van video streaming en verbeterde mobiele video-ervaring. Video is steeds vaker onderdeel van andere online toepassingen, zoals het nieuws en advertenties en van social media platformen. Tevens is de groei van video streaming een resultaat van de toegang tot over-the-top (OTT) diensten en content, zoals aangeboden door YouTube. Daarnaast evolueren apparaten die worden gebruikt om video te kijken. Grotere schermen zorgen voor een betere beeldkwaliteit van gestreamde video, wat ervoor zorgt dat video wordt gekeken op alle soorten apparaten en in grotere hoeveelheden, zowel thuis als onderweg. Ericsson schat in dat mobiel videoverkeer in 2020 is vertienvoudigd. Dit vormt dan ongeveer 55 procent van al het mobiele dataverkeer in 2020.

5G-abonnementen
5G zal naar verwachting commercieel worden ingezet in 2020. De adoptie van deze technologie zal sneller gaan dan die van 4G LTE zo is de voorspelling. Ook de adoptie van 4G was sneller dan die van 3G. Het verschil is dat, in aanvulling op de nieuwe radiotechnologieën, 5G ook geëvolueerde versies bevat van bestaande radiotoegang (zoals 3G en 4G), cloud en core-technologieën om te kunnen voorzien in de duizenden nieuwe manieren waarop mobiele technologie gebruikt gaat worden.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel