En dit zijn de nieuwe Samsung Galaxy Alpha A3 en A5

Er is meer informatie gelekt over twee nieuwe Samsung smartphones uit de Alpha familie. Naast de Galaxy Alpha komen binnenkort ook de Galaxy Alpha A3 en A5 op de markt. Wij zetten de belangrijkste kenmerken op een rij.

Beide nieuwe toestellen krijgen net zoals de Alpha een premium metalen behuizing. Het lijkt dat de accu van de A3 en A5 niet verwijderd kunnen worden. En dat vinden wij altijd jammer. In onderstaande video worden de A3 en A5 naast de Alpha getoond en krijg je een goede indruk van de verschillen in grootte.

De Galaxy Alpha A3 krijgt een 4,5” super AMOLED scherm met een resolutie van 960 * 540. De processor is een quad-core 1,2 GHz met 1 GB werkgeheugen. De externe opslag is 16 GB en de A3 heeft een 8 MP camera en een 5 MP webcam. Dit nieuwe toestel heeft al de GFX-benchmark test ondergaan.

De A5 heeft vergelijkbare specificaties als de A3. Grote verschil is het scherm van de A5, dat een stukje groter is, namelijk 5”. Ook de resolutie van dit scherm is net even beter: 1020 * 720. Volgens onderstaande benchmark krijgt de Alpha A5 een 12 MP camera

Officieel zijn de prijzen nog niet bekend maar die zullen voor de A3 rond de  € 300 liggen en voor de A5 rond de € 50 hoger. Er komt ook nog een A7 uit. Of al deze toestellen ook in Nederland op de markt komen is nu nog niet bekend. Maar hoogstwaarschijnlijk is dit wel het geval.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel