En dit is de nieuwe Kodak IM5 smartphone

Enkele weken geleden bracht Telebeeld de primeur dat de makers van de CAT ruggedized smartphone Bullitt op korte termijn met een Kodak smartphone zouden komen. Vandaag kunnen wij de specificaties van deze nieuwe smartphone geven.

De Kodak IM5 is meer een smartphone dan een camera. Het toestel krijgt een 5” scherm met een resolutie van 1.020 * 720, een octa-core 1,7 GHz processor met 1 GB werkgeheugen, 8 GB interne opslag en draait voorlopig nog op Android 4.4 KitKat. Bullitt meldt dat er zeker een upgrade naar Android 5.0 Lollipop komt. De IM5 krijgt een 13 MP camera met LED flits en een selfie-cam van 5 MP. Bij een Kodak smartphone had je wellicht een betere camera verwacht.

Wel krijgt het toestel een aantal speciale foto-apps, waarmee de gebruiker foto’s kan bewerken, printen en delen via de sociale media. Bullitt en Kodak komen ook met een speciale app-store, waar heel veel foto gerelateerde applicaties te vinden zijn. Natuurlijk heeft de Kodak IM5 ook gewoon toegang tot de Google Play store.

In de Benelux gaat Ingram Micro dit toestel distribueren. De verwachting is dat de Kodak IM5 vanaf eind maart in de winkels ligt voor € 229. De hardware is niet echt spectaculair dus moet het vooral van de naam Kodak komen. Goede zet van Bullitt.

Door: Pieter Waasdorp

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel