En dit is de nieuwe BlackBerry Pasport: maar wat wordt de prijs?

Meer dan een jaar geleden kwam BlackBerry met hun laatste nieuwe toestel uit de Z30. Vandaag is de nieuwe BlackBerry Passport gelanceerd in onder andere Londen. Naast het unieke BlackBerry fysieke toetsenbord heeft de Passport een vierkant 4,5” scherm met een resolutie van 1.440 * 1.440. De draait op het nieuwe besturingssysteem BB 10.3.

Het hart van de Passport is een quad-core 2,2 GHz processor van Qualcomm (Snapdragon 801) met maar liefst 3 GB aan werkgeheugen. Opvallend is daarnaast de enorme 3.450 mAh accu waarop het toestel meer dan 30 uur werkt. Het geheel wordt gecomplementeerd met een 13 MP camera, Gorilla Glass en 32 GB opslag.

Wij hebben snel gekeken over de nieuwe Passport ook al in Nederland te koop is. In ieder geval niet via BlackBerry zelf. Op het moment dat je op hun site ‘Nederland’ selecteert gaat de website op zwart.

Wel nu al te koop in Engeland en Frankrijk. Maar ook hier gaat nog het een en ander fout met de site. Kies je voor de UK dan kost de Passport £ 529 (omgerekend € 673,48) inclusief BTW. Verander je de valuta naar Euro op de Engelse BlackBerry site, dan blijft de prijs staan op 529 maar nu € 529.

Dit terwijl de Passport in Frankrijk € 649 inclusief BTW kost. Buitengewoon verwarrend en nogal bizar allemaal. In Amerika wordt dit toestel overigens voor US$ 599 (€ 465) exclusief BTW verkocht. En dat is natuurlijk nog veel goedkoper.

Dan maar naar onze eigen Coolblue. Hier kun je de Passport alvast bestellen in de pre-sales. En nog goedkoper dan in Frankrijk en Engeland. Bij Coolblue kost de nieuwe Passport slechts € 599.

Onze verwachtingen over de BlackBerry Passport zijn hoog gespannen. Wij hopen binnenkort een test-exemplaar van BlackBerry te ontvangen en dan zo snel mogelijk onze bevindingen online te zetten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel