Eerste Android One smartphone van Karbonn nu te koop in Engeland

De eerste Android One toestellen zijn nu al te koop in Engeland. Android One is een initiatief van Google en heeft als primair doel om de verkoop van smartphones in opkomende economieën te stimuleren. De specificaties van de telefoons worden door Google bepaald, natuurlijk draaien de smartphones op Android – zonder aanpassingen – en eventuele software-updates komen direct van Google.

Het Indiase Karbonn introduceert nu samen met hun Engelse distributeur Santok – ook bekend van de StK accessoires – de Sparkle V is de UK. De Sparkle V heeft een 4,5” scherm met een resolutie van 854 * 480, een quad-core 1,3 GHz processor met 1 GB werkgeheugen, 4 GB externe opslag, een 5 MP en een 2 MP camera, 1.700 mAh accu en Android 4.4 KitKat. Een update naar Android 5.0 komt eind januari. Voorlopig alleen nog te koop bij Amazon voor £ 129,99 (€ 164).

Komende vrijdag – ook in Engeland wordt Black Friday een fenomeen – in een speciale deal tijdelijk voor £ 99,99 (€ 126) bij Amazon. In het eerste kwartaal van 2015 zijn de Karbonn telefoons ook bij andere retailers te koop en wordt het assortiment uitgebreid.

De Sparkle V is qua specificaties goed te vergelijken met de Wolfgang AT-AS40W. Alleen het werkgeheugen en het scherm van de Karbonn is wat groter. Maar terwijl de Sparkle normaal € 164 kost is de Wolfgang komende zaterdag voor € 89,99 gewoon bij ALDI af te halen. Lijkt ons een veel betere deal. Wij vrezen dan ook het ergste voor Santok met haar Karbonn telefoons. Zeker omdat het bedrijf nu nog denkt dat het binnen 18 maanden minimaal een marktaandeel van 4% gaat krijgen. Keep on dreamin'. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel