Dit jaar worden er wereldwijd meer dan 1 miljard smartphones verkocht

Er worden dit jaar wereldwijd meer dan 1 miljard smartphones verkocht, volgens het onderzoeksbureau IDC. Dit is een groei in vergelijking met 2012 van maar liefst 40%. Toch maakt IDC wel een kanttekening. In Noord-Amerika en Europa is de groei afgenomen en lijken de markten verzadigd. De groei gaat nu vooral komen uit Azië, Latijns Amerika en in de toekomst ook Afrika.

In 2017 verwacht IDC dat er 1,7 miljard  smartphones worden verkocht. Dit betekent dat de markt per jaar met bijna 19% gaat groeien. Een dalende gemiddelde verkoopprijs per toestel is een drijvende kracht achter deze groei. Vorig jaar was de ASP nog € 286, dit jaar daalt dit naar €249. In 2017 verwacht IDC een prijs van € 196 gemiddeld per verkochte smartphone.

Telebeeld denkt dat de daling van de gemiddelde prijs nog wel eens wat sneller kan gaan. Zeker omdat er alternatieve producten zoals bijvoorbeeld Google's Glass op de markt komen. Daarnaast verwachten wij dat de spectaculaire groei in de tablet-markt wel eens een negatieve impact kan hebben op de verkoop van smartphones.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel