Dit is de nieuwe Amazon 3D Fire phone

Telebeeld kwam al enkele maanden geleden met het bericht dat Amazon op het punt stond om een eigen smartphone op de markt te brengen. Gisteren is de Amazon 3D Fire telefoon dan ook eindelijk door Jeff Bezos, de CEO van Amazon, geïntroduceerd.

Het toestel heeft goede specificaties. Het 4,7” scherm heeft een resolutie van 1020 * 720 en een unieke 3D functie. Daarnaast heeft de Fire een quad-core 2,2 GHz processor met 2 GB werkgeheugen en een 13 MP camera. Het schermt wordt beschermd door Gorilla Glass en het toestel zelf is het gemaakt van een soort rubber met aluminium knoppen. Via de Amazon cloud kun je onbeperkt foto’s bewaren.

De telefoon draait op Amazons eigen besturingssysteem Fire OS 3.5 dat ook geïnstalleerd is op hun Kindle tablets. Het is gebaseerd op Android maar mist de typische Google apps zoals Gmail, Play Store en Maps. Wel is het toestel naadloos geïntegreerd met Amazons eigen diensten voor e-boeken, muziek en video’s. Firefly is een handige tool. Wijs met je camera op een boek en je ziet meteen of je dit boek kunt kopen op Amazon.

Vooral de 3D functie, Dynamic Perspectieve genaamd, is uniek. Het toestel is uitgerust met verschillende camera’s die de positie van je ogen in de gaten houden. Op basis hiervan wordt een 3D illusie gemaakt, die met je mee beweegt. Onderstaande video van de Amerikaanse site CNET laat zien hoe dat in de praktijk werkt.


Hetzelfde systeem wordt gebruikt om bijvoorbeeld met oogbewegingen in een e-boek te bladeren of door een webpagina te scrollen. Handig maar wij zijn benieuwd hoe dit in de praktijk gaat werken.

Voorlopig wordt de Fire alleen nog in Amerika verkocht exclusief door AT&T. De 32 GB versie gaat daar met abonnement US$ 200 (€ ) kosten en de 64 GB variant US$ 299 (€  ). Via Amazon respectievelijk US$ 649 (€ ) en US$ 749 (€ ). Vanaf 25 juli. Het is niet waarschijnlijk dat dit toestel op korte termijn ook in ons land te krijgen is. Amazon is immers niet actief op de Nederlandse markt.

 Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel