De smartwatch-oorlog kan beginnen. Samsung komt met de Galaxy Gear

Telebeeld kondigde het vanochtend als eerste aan. Vandaag komt Samsung officieel naar buiten met de Samsung Galaxy Gear en kan de smartwatch-oorlog beginnen. En dat is gebeurd. Natuurlijk ging Sony en een tiental kleinere bedrijven Samsung voor. Maar het grote wachten is nu Apple's iWatch, als die ooit gaat komen. Pas dan brand de strijd pas echt los.

Voorlopig moeten wij het dus doen met de Galaxy Gear. De Gear heeft een 1,63” AMOLED scherm met een resolutie van 320 * 320 en wordt aangedreven door een 800 MHz processor. Het horloge heeft 4 Gb aan extern geheugen en een 1,9 MP camera. Via bluetooth kan je verbinding leggen met je Android telefoon en op deze manier telefoongesprekken via dit horloge beantwoorden.

Daarnaast heeft de Gear een pedometer aan boord. Bij de lancering zijn maar liefst 70 specifieke Gear applicatie beschikbaar waaronder enkele Samsung fitness en gezondheid apps. Ook het bekende programma Evernote heeft een speciale app gemaakt. Volgens Samsung gaat bij normaal gebruik de batterij een dag mee, voordat je de Gear weer moet opladen. Tekst invoer is niet mogelijk.

In oktober gaat de Gear in de verkoop in Amerika voor US$ 299. Dat valt mee maar is ook weer niet spectaculair laag. Er is nog wel een addertje onder het gras. Voorlopig werkt de Gear alleen maar met smartphones waar Android 4,3 op draait. Zoals bijvoorbeeld de ook aangekondigde Note 3.

Door: de redactie


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel