De nieuwe Ascend P7 is de mooiste Huawei telefoon ooit

Huawei heeft in Parijs officieel de nieuwe Ascend P7 geïntroduceerd. Zonder twijfel is het de mooiste Huawei telefoon ooit. Zowel de voorkant als de achterzijde van de Ascend P7 is van glas. Huawei gebruikt hiervoor Corning’s Gorilla Glass. Dit geeft het toestel een bijzonder chique uitstraling.

In alles lijkt de P7 op de iPhone, hoewel de smartphone van Huawei natuurlijk wel een stuk groter is.

De Ascend P7 is slechts 6,5 mm dik en weegt net iets meer dan 124 gram. Het toestel heeft een 5” scherm met een resolutie van 1920 * 1080. De quad-core processor is van Huawei zelf  en draait op 1,8 GHz. Hiermee is het zeker niet de snelste CPU die op dit moment beschikbaar is. Wel is er een ruime 2 GB beschikbaar als werkgeheugen.

Standaard wordt de Ascend P7 uitgerust met 16 GB – natuurlijk uitbreidbaar met SD-kaartjes met maximaal 32 GB – opslagruimte en twee grote camera’s. De camera aan de achterkant is 13 MP en de webcam of wel ‘selfie’-camera heeft een resolutie van 5 MP.

Huawei heeft haar eigen gebruikersinterface Emotion geüpdate naar versie 2.3 en deze draait bovenop Android 4.4 KitKat.

De Huawei wordt binnen 3,5 uur volledig opgeladen en heeft daarna een spreektijd van ruim 14 uur. Met 2500 mAh heeft deze telefoon een redelijk grote accu. De nieuwe Ascend P7 is beschikbaar in het wit, zwart en roze en is nog deze maand te koop in Nederland voor een advies verkoopprijs van € 449.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel