De LG G Flex is een voorbode van nieuwe en innovatieve producten in de toekomst

De LG G Flex, ’s werelds eerste flexibele smartphone met zelfhelende achterkant komt naar Nederland. Het is ’s werelds eerste smartphone met een verticaal gebogen scherm dat ook nog eens buigbaar is. De buigbaarheid in combinatie met de zelfhelende coating op de achterkant maken de innovatieve G Flex tot een stabieler toestel dat tegen een stootje kan. Verschillende technologiën hebben deze innovatieve stappen in de ontwikkeling van smartphones mogelijk gemaakt en bieden nieuwe mogelijkheden voor design en functionaliteit.

Innovatieve technologieën

De LG OLED beeldschermtechnologie biedt niet alleen het scherpste beeld, maar ook de mogelijkheid het scherm te buigen. Dit komt niet alleen terug in de G Flex, maar ook in LG’s Curved OLED TV en Flexible OLED TV.

“Het is bijzonder dat dit al mogelijk is. Display Search voorspelt dat over vijf jaar 40% van de smartphones een flexibel scherm heeft,” zegt Bas Dekker, commercieel directeur Nederland bij LG Electronics Benelux. “Met innovatieve producten, zoals de G Flex, nemen wij de eerste stap naar een spannende toekomst.”

De G Flex zet records op tal van gebieden. Met 6-inch is het gebogen display  tot nu toe het grootst beschikbare Plastic OLED (P-OLED) scherm en biedt met de curve een extra diepte-ervaring bij het gamen en kijken van filmpjes en series. De G Flex maakt gebruikt van ’s werelds eerste gebogen batterij en is de eerste telefoon die voorzien is van een zelfhelende coating op de achterkant, waardoor het net als de huid van de mens lichte krassen kan herstellen. Het unieke apparaat bevat speciaal voor de gebruiker ontwikkelde functies, zoals QTheater, Dual Window en Swing Lockscreen. Deze functies zijn speciaal ontworpen voor het gebogen scherm.

Beschikbaarheid

In Nederland is de LG G Flex vanaf eind februari 2014 beschikbaar bij onder andere T-Mobile en The Phone House voor een consumentenadviesprijs van €749,- of in combinatie met een abonnement. Daarnaast is het toestel ook los te koop bij veel telecomwinkels en webshops. De G Flex is al beschikbaar in Azië (Zuid-Korea, Hong Kong en Singapore). In de komende periode zal de G Flex in de Verenigde Staten en Europa beschikbaar komen, later zal het product ook in de rest van de wereld uitgerold worden.

Belangrijkste specificaties van de LG G Flex:

·         Processor:                     2.26 GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 (MSM 8974)

                                              GPU: Adreno 330, 450MHz

·         Besturingssysteem:       Android Jelly Bean 4.2.2

·         Display:                         6-inch HD (1280 x 720), Curved P-OLED (Real RGB)

·         Netwerk:                       LTE / HSPA+ / GSM

·         Geheugen:                    2GB LP DDR3 RAM / 32GB eMMc

·         Camera:                        achter 13.0MP / voor 2.1MP

·         Batterij:                        3,500mAh (embedded)

·         Connectiviteit:               BT 4.0 / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC

·         Formaat:                       160.5 x 81.6 x 7.9 - 8.7mm

·         Gewicht:                       177g

·         Kleur:                           Titanium zilver

·         Overig:                          Hi-Fi 24bit, 192kHz Playback

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel